2010. április 14., szerda

Dél-Afrika II/2. (Az utazó)

DÉL-AFRIKAI KÉPESLAPOK II/2.





Durban az ország legnagyobb városa, 1200000 lakossal. Dél-Afrika legnagyobb tengeri kapuja. Rengeteg hajó látogatja a kikötőjét, több tízezer tonnásak is. Gépgyárak, cukorgyárak, hajójavító üzemek mellett a partszakasza a fürdőzők paradicsoma. A tengerparton modern szállodasor várja a vendégeket, amit sokan a világhírű riói Copacabanához hasonlítanak.





A város közepén áll a díszes óratorony annak emlékére, hogy a hollandok partra szálltak a földrészen. Jó tájékozódási pont volt a városi sétálgatásaink során.





És íme a nagyváros gyomra: a Viktória áruház vásárcsarnok és piac. És a mi megmentőnk! Hogy miért? Sajnos út közben elveszett a csomagunk. Ez azt jelenti, hogy otthonról a hideg télből jó meleg holmiban utaztunk ide, errefelé pedig 30-40 fokos hőség fogadott. A könnyű ruháink összepakolva a táskában voltak... immár a ferihegyi tolvajok birtokában. A könyörtelen melegben a kegyetlenül vastag ruházatunkat csak itt sikerült levedlenünk, és nyári holmit vásárolni. Bizony megváltás volt számunkra.





Jelentős számú indiai vendégmunkás dolgozik az országban, akik főként muszlimok. A legnagyobb és legjelentősebb imaházuk a Juma mecset, melybe mi is belátogatunk.





Ellátogatunk egy hagyományos gyógyszertárba, ahol a vezető barátságosan vezet, és azt is megengedi, hogy fényképezzünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése