2010. június 3., csütörtök

Felkérték


ÉRDEKES HOZZÁSZÓLÁS A SZAKMAI ELŐADÁSON

Hosszú pályafutásom alatt nemcsak útibeszámolókra, de számos szakmai előadásra is felkértek. Csak példaként álljon itt két meghívó, melyek egyikében a sertéstelepvezetők részére, másikban pedig a főállattenyésztők számára kértek fel szakmai előadásra.

Az első esetben az állategészségügyi prvencióról, tehát a sertéstelepeken az állatok megbetegedésének a megelőzéséről,


a másodikban pedig a termelés növelésének az állategészségügyi feltételeiről kellett előadást tartanom.



Mint a magyarsarlósi sertéskombinát vezetője, a nejem is ott ült a meghívott szakemberek, többnyire agrármérnökök között.



Az előadás után számos hozzászólás és kérdés vetődött fel, melyekre készségesen válaszoltam, részt vettem a megvitatásukban.
A sombereki sertéságazat vezetője több hasznos észrevétellel egészítette ki a mondottakat, és több érdekes kérdés felvetésével gazdagította a konzultációt. Majd ekkor következett az, amire senki nem számított...
Hozzászólása végén az ugyancsak jelenlevő nejemhez fordult és váratlanul így szólt:
- Magának pedig gratulálok, mert büszke lehet a férjére, aki ilyen érdekes, hasznos gondolatokat tartalmazó értékes előadással bővítette a szakmai ismereteinket segítve a sertéságazatban az eredményes munkánkat. Gratulálok!
Ilyen még nem volt. Őszintén megvallom, nagyon jólesett, hogy szokatlan módon az én munkám sikerét, a nejem felé is nyilvánosan adresszálják, kinyilvánítsák.
Számos eset között olyan is előfordult például, amikor a szigetvári gazdaság szervezésében hozzászóltam a szakmai konzultáción, a rendezvény végén odajött hozzám a gazdaság igazgatója, és a mondandómat értékelve felajánlotta, hogy akár azonnali belépéssel alkalmaz a gazdaságukban. Nyilvánvaló, hogy nem fogadhattam el, hiszen volt megfelelő állásom, de hízelgő volt az ajánlat, ugyanis az igazgatót életemben akkor láttam először. A hozzászólásom, úgy látszik, megnyerte.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése