2010. november 13., szombat

Malajzia IV/2b

JÁRT MÁR SZANDOKÁN HAZÁJÁBAN, MALÁJFÖLDÖN? LEGYEN AZ ÚTITÁRSAM! (IV/2b)
(Folyt.)




Mint látjuk, épülnek hatalamas modern épülettömbök: monumentálisak, modernek, uniformizáltak.





Amint az előbbiek során már olvashattuk, a lakosság többsége, mintegy 52 százaléka muzulmán. Meglátogatunk egy mecsetet. Itt mondom el, hogy Malajzia Alkotmánya minden népcsoport számára biztosítja az alapvető szabadságjogokat.





Az Ubudian mecsetnél vagyunk. A vallásszabadságra visszatérve, az 1970-es években a föderáció elismerte a vallásos Pánmaláj Iszlám Pártot, mely helyet kapott a kormányban is.





Egy hatalmas autóparkoló, üzletek, éttermek, szálloda jelezte, hogy valamiféle érdekes, különleges helyre érkeztünk. És hamarosan mi is meglátjuk a világhírű Iszakandar vízesést. Fülsiketítő robajjal zúdul le 100 méter magasból a hatalmas víztömeg, hogy végül is egy kis tavat alkotva megszelidüljön.





Csodálatos látványt nyújt a hatalmas erdők közepette a mélybe tóduló víztömeg félelmetes dübörgésével. Varázslatos és mégis megnyugtató volt a természet egyhangúan dübörgő, zúgó, locsogó tüneménye. Igaz, hogy kissé bepermetezett bennünket a meredeken a mélybe ömlő zuhatag, de mégis közelébe mentünk, hogy az élményt minél közelebbről átélhessük. A környéket nem jártuk be, pedig a nagy forgalom, éttermek stb. sora arra utalt, hogy az is sok érdekességet rejthet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése