2010. december 31., péntek

Argentína IV/1

GAUCSÓKKAL IS TALÁLKOZTAM A VÉGELÁTHATATLAN ARGENTÍN PAMPÁKON
Bariloche




Láttuk a földünk csodájának számító Iguazu vízesést, láttuk Dél-Amerika egyik legnagyobb városát, Buenos Airest, láttuk a világon egyedülálló Pampákat megismertük a híres gaucsókat. Utazzunk el most a Kordillerákba, Argentína egyik legcsodálatosabb üdülőhelyére, amit az ország Svájcaként is titulálnak, Bariloche-ba. Melegsége és varázsa többek között onnan ered, hogy az agyoncivilizáltságnak nyoma sincsen. Most a jégkorszaki eredetű, hatalmas kiterjedésű, fenséges Nabuel Huari tó partján gyönyörködhetünk a fenséges kilátásban itt a havasok tövében elhelyezkedő, bolygónk egyetlen tavához sem hasonlítható szépségében. A 600 négyzetkilométer területű állóvíz mélysége helyenként az 500 métert is eléri.





Már több évtizede kezdték építeni a katedrálist, de még ma sem fejezték be teljesen. Belépünk. Nyersek a falak, odabent német feliratok! Ugyan miért? Azért mert német nyelvű a település, hiszen a XIX. század végén az első telepesek Svájcból és Bajorországból érkeztek ide.





A település nevezetességei közé tartoznak a kőből és fából épült jellegzetes házak és a svájci csokoládégyár! Bemegyünk és nemcsak a csokoládégyártás folyamatával ismerkedünk meg, de annak végkimerülésig történő fogyasztásával is. Nincsen olyan csokiféleség, amit itt ne lehetne megkapni. Egymást sorjázzák a kisebb csokoládégyártó üzemek is.





Rengeteg külföldi vendég keresi fel az üdülőhelyet, de nem csak üdülnivágyók de vadászok is! Az erdő mélye számos vadállatot rejt. Szarvasbikát, vadkant, pumát, dámvadat és guanakót, melyekre lehet vadászni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése