2011. november 17., csütörtök

Chile I/1

A DÉL-AMERIKAI REPÚBLICA DE CHILE
 Chiloé hangulatos szigetével kezdjük...




2002. novemberében hajóval érkeztünk a Csendes-óceán mentén fekvő Chilei Köztársaságba.





A határállomáson számunkra szokatlan aprólékossággal és szigorral vizsgálták át a bőröndjeinket, okmányainkat. Mi tagadás, előbbit felforgatták, utóbbit átnyálazták alaposan.





Amíg "dolgoztak az ügyünkön", türelmesen várakoztunk, pedig a kocsink már megérkezett, amely kirándulásunk első színhelyére, a világörökség részét képező Chiloé szigetére indul.




Miután a szigorú hatóság mindent rendben talált, megelégedetten pózolok az üdvözlő táblánál (amit a diámról rosszul hívtak elő sajnos), de a "Bienvenidos" felirat az angol "Welcome"-nak felel meg még tükörfordításban is. Engem ez akkor cseppet sem zavart, és nyugodtan élveztem a fenséges környéket, a csodálatos kilátást, miközben mélyeket szippantottam a szennyezéstől mentes, "kristálytiszta ózondús" levegőből. Valóban elengedtem magam a kellemes, lengető fuvallatban, mely elhozza a közeli erdők és virágos rétek pompás illatát.





Chiloé szigetén vagyunk szikrázó napsütésben és pompás virágillatban. Tiszta a levegő! A növényzet gyönyörű sötétzöld szőnyeggel borít be mindent és száz meg száz színű tarka virág nyílik körülöttünk. Nejemnek kifejezetten jólesett a földi paradicsomi atmoszféra (a fotózás már kevésbé)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése