2012. május 11., péntek

Kenya V

"KENYÁBAN A HALAK FEJET HŰTŐ KALAP"
Pazar koszt




Az első és második étterem, amin átmentünk a bennszülötteké volt. Ugyanúgy szolgáltak ki, hisz a gazdag afrikaiak ugyanannyit is fizettek, de a menü nem európai volt, hanem az ő ízlésüknek megfelelő.





Feleségem készített egy fotót a szokásos reggeliző helyemről.





Az én első fogásom rendeszeresen tojásrántotta volt, melybe 6 különböző itteni, általam ismeretlen fűszert raktak a sajton kívül. Mindig ehhez a kedves pincérhez mentem. Amint meglátott, már kérés nélkül készítette is mosolyogva nagy Jambót köszönve a fekete atyafi.





A kosarakban volt milliónyi zsemle, kifli, kenyér, különböző sütemények, melyekből tetszés szerint válogathattunk, vehettünk annyit, amennyi kellett.





A pultnál sűrű, turmixolt mangólevet lehetett kapni. Éltem vele. Ennél jobb italt még nem kóstoltam! A reggelinél folytathattuk, ha elfogyott, hozták az utánpótlást.





Palacsintát is sütöttek reggelire és 8-10 féle főtt étel is volt a melegítő edényben (bab, pörkölt, sült kolbász...) Ezekből is önkiszolgálással lehetett venni.





Fel sem tudom sorolni, hogy még miféle ínyencségeket találtunk az asztalon: kefír, joghurt, dzsemek, tejföl és így tovább.





A különböző színű egzotikus gyümölcsleveket nem ismertük volna fel, ha nem lett volna a tartalmukról tudósító címke alattuk.





A bőséges étkezés után jólesik a pihenő az étterem társalgójában. Nem is szívesen ballagunk még haza a lakosztályunkba a kókuszligeten át. Jóllaktunk.





A vacsora kész atrakció volt. Este 7 órakor kezdődött, mindig pontosan érkeztünk és elfoglaltuk a helyünket.





Ezekben az apró kis tálacskákban milliónyi ínyencség volt, de mivel nem tudtuk, hogy mi micsoda, nem mertünk venni. Igaz, hogy a pincér állandó rendelkezésünkre állt, de hiába mondta a különlegességek nevét, azt nem értettük. Inkább otthagytuk.





A főtt ételeket melegítő edényekből kaptuk, húsokat, főzelékeket. Az egyik pultnál kérhetsz tojást vagy palacsintát, amit ott sütnek, csak azt kell megmondani, hogy mivel ízesítsék és mekkora adagot készítsenek.





Esténként a vacsora után szívesen eltrécseltünk a társalgóban a kedves mérnök házaspárral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése