2013. január 2., szerda

Egyesült Arab Emirátusok VII.

 EGYESÜLT ARAB EMIRÁTUSOK - 2005.
És milyen volt a szállodai ellátás?




Csodálatosan jó volt. Svédasztal - óriási választékkal. Reggelinél idegenvezetőnkkel ültünk egy asztalnál, ez lett a "szokásos helyünk".





Feleségem éppen egy egzotikus italt fogyaszt. Ahány üveggel csak tetszik különféle déligyümölcsökből préselt dzsúzokból.





E tartályokban voltak az önkiszolgáló pult gyümölcslevei, 6-7 félék. Az edényekben pedig melegen tartva a húsok, főzelékek... Azokból is korlátlan volt a fogyasztás lehetősége.





Az asztalok dugig töltve salátákkal, tejes termékekkel, kefír, joghurtok, tejföl, gyümölcsbefőttek, hideg húsok...





A másik asztalon pazar süteményes és gyümölcsöstálak...




A hotel halljában várakoztunk a vacsorára, mely étlapról, gyertyafénynél és a pincérek sürgés-forgása mellett ugyancsak kitűnő választékot adott. Luxus. Őszinte legyek? Én az egyszerűséget kedvelem.





Jólesik a nyugodt étkezés a tengerparti séta után. Számos különleges étel a hosszú asztalokon az elegáns vendéglőben.





Mielőtt beértünk a túrák után fáradtan és a 38 °C-os melegből kissé elbágyadva a szállodánkba, mindig élveztük a hűs víztől csobogó impozáns szökőkútegyüttest, melyet sötétben több színben kivilágítottak. Akárcsak a szállónk melletti toronyépület látványát, melyet a fényárban lenyűgözve bámultunk. Szállodánk előtt egy minipálmaliget tette természetesebbé a környezetet, buszunk pedig kényelmesen, közvetlenül a bejártnál várt bennünket, vagy a bejáratig szállított a programok végeztével. A kocsi hűtőjéből útközben ad libitum lehetett üdítő, hideg gyümölcslevet, vizet inni.  
Búcsút veszünk Dubaitól, a reptéren még vásárolunk a híres datolyából ajándékba, felszállunk a Kijevbe induló ukrajnai gépre, és elhagyjuk az Emirátusok érdekes, egzotikus világát. Ízelítőt kaptunk a sziklás hegységektől kezdve a sivatag dűnéin keresztül a selymes homokú tengerpartokig, a zöldellő ligetekig, valamint a hatalmas felhőkarcolók és a sok-sok pénz világából. Érdekes volt. Mit gondolnak, megérte a fáradságot?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése